پرلاتور چیست؟ – انواع آن کدام است و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

پرلاتور

پرلاتورها صفحات مشبکی هستند که از پلاستیک یا فلز ساخته می شوند. وقتی که آب شیر وارد آن می شود، به شکل رشته های باریکی در می آید که لابلای این رشته را هوا پر می کند. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد پرلاتور، انواع آن و همچنین اجزای تشکیل دهنده آن صحبت کنیم.

مزایای استفاده از پرلاتور

در شیرآلات بدون پرلاتور، آب با فشار زیادی از شیر خارج می شود و باعث می شود که آب زیادی به اطراف پاشیده شود. اما در شیرآلاتی که در دارای پرلاتور هستند، آب به نرمی و با جریان ثابت از شیر خارج می شود. از مزایای دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرفه جویی در مصرف آب
  • کنترل جریان آب به شکل های مختلف
  • کاهش فشار آب و نرم کردن جریان آب
  • مانع از پاشیدن آب به اطراف سینک
  • یکنواخت کردن آب به هنگام خارج شدن از شیر

انواع مدل پرلاتور

هر مدل آن، دارای مشخصات خاصی بوده و کاربرد خاصی دارد. همچنین هر یک از این مدل ها، هر یک جریان آب خروجی متفاوتی داشته و میزان مصرف آب هم در هر کدام فرق دارد.

در حالت کلی به دو نوع اسپری حبابی و سوزنی تقسیم می شوند.

  • اسپری حبابی

این مدل، باعث ترکیب آب و جریان هوا شده و در نتیجه آب به حالت حباب های ریزی از شیر خارج می شود. کنار هم قرار گرفتن این حباب ها باعث ایجاد جریان پایدار آب می شود.

  • مدل اسپری سوزنی

این مدل از ۱۸پرلاتور دارای ۱۸ جریان آب مستقل کوچک است که به هنگام ترکیب شدن با هوا، باعث ایجاد جریان مداوم و نرم آب می شود.

انواع پرلاتور

پرلاتورها انواع مختلفی دارند که هر دارای ویژگی های منحصر به فردی است. همچنین هر کدام از پرلاتورها، مقدار معینی آب مصرف می کنند و نوع خروج آب در هر نوع متفاوت است.

مثلا کارکرد اصلی پرلاتور هوا دهنده ترکیب آب و هوا، توجه چندانی به ظاهر جریان آب خروجی ندارد، اما میکادو علاوه بر ترکیب آب و هوا، جریان خروجی آب جذابی را نیز از نظر ظاهری خلق می کند.

  •   هوا دهنده

این نوع پرلاتور یا آبفشان باعث ترکیب هوا و آب شده و در نهایت آب خروجی از شیر، حجیم تر بوده و سفید تر به نظر می رسد و در عین حال حس نرمی خوشایندی به پوست القا می کند. از آنجایی که در این نوع از آبفشان، آب به اطراف سینک پاشیده نمی شود، برای استفاده در شیرآلات منازل مناسب است.

  • لمینار

نوع دیگری از آبفشان است که در آن، آب بدون اینکه با هوا ترکیب شود، به صورت مستقیم جریان پیدا می کند. این نوع از پرلاتور، مناسب مکان های بهداشتی است که به فشار آب بیشتری نیاز دارند.

  •  اسپری کننده

این نوع از پرلاتور، خروجی جریا ن آب به صورت الگوی دوشی است که در عین پراکنده بودن، متمرکز است، به طوری که در هنگام شستشوی دست، تمام دست را پوشش می دهد.

  • میکادو

آبفشان میکادو، به جریان آب طرح زیبایی می بخشد. دارای طرح چهارخانه و بسیار زیبایی است و به همین دلیل هم به درد دکوراسیون می خورد.

شی
پرلاتور میکادو

اجزای مختلف پرلاتور

پرلاتور با اینکه از اجزای ساده ای تشکیل شده است و کل اندازه آن حدودی ۲ سانتی متر است، اما کمک بسیار زیادی به صرفه جویی در مصرف آب می کند و هزینه قبض آب را به صورت چشمگیری کاهش می دهد.

قسمت های مختلف پرلاتور هر یک وظیفه ای را انجام می دهند و نبود هر یک از آنها باعث می شود که پرلاتور به درستی عمل نکند. به منظورعملکرد درست پرلاتور، این قطعات باید از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت ساخته شوند، و شما نیز به درستی از آنها نگهداری کنید.

چیزی که واضح است این است که باید تا جای ممکن در نگهداری و سرویس کردن شیرآلات کوشا باشید تا طول عمر بیشتری داشته باشند و به این ترتیب در هزینه هایتان صرفه جویی شود.

اجزای مختلف پرلارتور عبارتند از:

  • واشر

در قسمتی از پرلاتور که با شیر ارتباط دارد، یک واشر پلاستیکی تعبیه شده تا مانع پاشیدن و نشتی آب شده و پرلاتور را محکم در جای خود نگهدارد.

  • محدود کننده جریان

قسمت دیگر آبفشان، محدود کننده جریان آب است که جنس فلزی یا پلاستیکی دارد و صفحه ای است که آب پشت آن قرار گرفته و فشارش تنظیم می شود و سپس آب را به سمت بیرون هدایت می کند.

  • فیلتر

قسمت بعدی فیلتر است که باعث می شود ناخالصی از آب جدا شده و آب سالم در شیر جریان پیدا کند.

  • ترکیب کننده

قسمتی در پرلاتور وجود دارد که محدود کننده و فیلتر را در خود جای داده و باعث می شود که این قطعات در جای مناسب خود قرار گیرند.

  • توری مشبک

قسمت دیگری از پرلاتور وجود دارد که قابلیت رویت است. و به شکل یک توری فلزی مشبک است و آخرین قطعه ای است که باعث کامل شدن پرلاتور می شود.

آیا پرلاتور باعث تسویه آب می شود؟

اگر منظور شما از تسویه این است که پرلاتور، باکتری ها و قارچ های موجود در آب را از بین ببرد. باید بدانید که این گونه نیست. بکله به دلیل شبکه ای بودن و همچنین تورهای فلزی و پلاستیکی که دارد، از ورود سنگریزه ها و چیزهای این چنینی جلوگیری می کند.

طبیعی است که با این شرایط، مدتی بعد از استفاده از پرلاتور است ممکن است با کاهش فشار آب مواجه شوید. در چنین مواقعی باید با یک آچار فرانسه، پرلاتور را باز کرده و اقدام به تمیز کردن توری آن کنید. ممکن است حین انجام این کار متوجه شوید که رنگ توری تغییر کرده و زرد رنگ شده است. در صورت مشاهده این مورد، به وسیله یک مسواک و سرکه این زردی را برطرف کنید و دوباره با آچار فرانسه آن را محکم سرجای خود نصب کنید.

نحوه تعویض پرلاتور

برای نصب پرلاتور از قطعه ای به نام بوش استفاده می شود که به همراه واشری که پرلاتور را به شیر متصل کرده است، باعث آب بندی بهتر می شود. بوش همان قطعه ای است که در بخش علمک شیر قرار گرفته و در بعضی از مدل ها، می توان آن را باز و بسته کرد. البته باید این کار را به وسیله آچار فرانسه انجام داد. ولی باید مراقبل بود که بیش از حد سفت نشود تا به هنگام باز و بسته کردن پرلاتور مشکل ایجاد نکند.

برای مشاهده انواع شیلنگ های حصیری به این لینک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *