ما امروز می خواهیم، در مورد نحوه تعویض شیر پیسوار که یک نوع شیر رابط است، صحبت کنیم. چرا که این مدل شیر، به دلیل خصوصیت های منحصر به فردی که دارد، یکی از پر کاربرد ترین انواع شیر ها، به شمار می آید. از این رو، داشتن اطلاعات در مورد آن، می تواند به افراد بسیاری کمک کند. به همین دلیل، ما در ادامه به طور مفصل در مورد شیر پیسوار و پروسه تعویض آن، صحبت خواهیم کرد و به شما نیز پیشنهاد می دهیم که تا پایان این بحث، با ما همراهی کنید تا اگر زمانی در موقیعتی قرار گرفتید که مجبور به تعویض این شیر شدید، بتوانید از طریق این اطلاعات، عملکرد خوبی داشته باشید.
شیر پیسوار چیست؟
قبل از این که به موضوع اصلی خود، بپردازیم ترجیح می دهیم شیر پیسوار را به شما معرفی کنیم. چرا که این مدل شیر، تفاوت زیادی با شیر های معمولی دارد. در واقع آن، یک نوع شیر رابط است که در انتهای خروجی لوله کشی آب، نصب می شود. مهم ترین فایده آن نیز، این است که از طریق آن، جریان آب راحت تر، کنترل می شود. به عنوان مثال، اگر زمانی مجبور به انجام تعمیرات شوید، این مدل شیر ها، این امکان را برای شما فراهم می کنند که فقط جریان آب مورد نظر خود را قطع کنید. این در حالی است که اگر از این شیر ها، استفاده نکنید، باید آب کل ساختمان را ببندید. برای این که این موضوع بهتر برای شما روشن شود، ما در ادامه بیشتر در مورد نحوه تعویض این مدل شیر صحبت می کنیم.
نحوه تعویض
همان طور که خودتان می دانید، شیر پیسوار یکی از مهم ترین اتصالاتی است که در سیستم لوله کشی ساختمان، مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، اطلاع داشتن در مورد تعویض آن می تواند کمک شایانی به شما کند.
برای تعویض این مدل شیر، اول باید شیر فلکه اصلی بسته شود. بعد باید شیلنگ پیسوار، از شیر خراب جدا شود. سپس نیز باید خود شیر، باز شود و بعد از آن دور دو رزوه شیر جدید ، نوار تفلون پیچیده شود. سپس نیز می توان آن را نصب کرد. البته یک نکته قابل ذکر در مورد تعویض این شیر وجود دارد و آن این است که در برخی موارد، ممکن است نیازی به تعویض شیر نباشد و تعویض شیلنگ آن، کفایت کند. از آن جایی که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است ما در ادامه، در مورد نحوه تعویض دو مدل از این شیلنگ ها، صحبت می کنیم که به شرح ذیل، است:
-
تعویض شیلنگ پیسوار روشویی
اولین اقدامی که جهت تعویض شیلنگ پیسوار روشویی باید انجام شود، قطع کردن جریان آب مورد نظر است. بعد شیر پیسوار را جدا کنید و فضای داخلی آن را تمیز کنید. البته اگر شیر پیسوار مورد نظر شما، فیلتردار باشد، نیازی به انجام این کار نیست. بعد شیلنگ ورودی آب را نصب کنید. لازم به ذکر است که فقط یک طرف شیلنگ پیسوار روشویی، دارای مهره است و طرف دیگر آن مخصوص اتصال به شیر روشویی است. از این رو، زمانی که می خواهید آن را نصب کنید حتماً باید قسمتی که بی مهره است را با استفاده از نوار تفلون، عایق بندی کنید تا از بروز اتفاقات احتمالی جلوگیری نمایید.
-
تعویض شیلنگ پیسوار شیر اهرمی
برای تعویض شیلنگ پیسوار شیر اهرمی نیز اول باید جریان آب قطع شود و شیلنگی که صدمه دیده است، باز شود. بعد باید شیلنگ از داخل دو سوراخ سینک عبور داده شود و سپس شیر به آرامی بر روی آن نصب شود. در این مرحله، باید این نکته را در نظر داشته باشید که برای نصب این مدل شیر ها، نیازی به استفاده از نوار تفلون نمی باشد.
نکاتی در مورد هزینه
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، شیر پیسوار کاربرد زیادی دارد. از این رو، احتمال این که به آن نیاز داشته باشید، بسیار زیاد است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر زمانی به آن نیاز داشتید یا خواستید که آن را تعویض کنید، از یک متخصص کمک بگیرید. چرا که اتخاذ این روش، نه تنها سبب می شود که هزینه نصب و تعویض آن بسیار کاهش پیدا کند. بلکه موجبات صرفه جویی در زمان را نیز فراهم می کند. البته، جالب توجه است که مؤلفه دیگری نیز در قیمت تعویض این مدل شیر، تأثیر می گذارد که همان مدل آن است. از این رو، در ادامه بیش تر در مورد انواع شیر های پیسوار، صحبت می کنیم.
انواع شیر های پیسوار
ما در قسمت قبل، به موضوع متنوع بودن شیر های پیسوار، اشاره کردیم و از آن جایی که از نظر ما، این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، تصمیم داریم در این قسمت به طور کامل، این مسأله را برای شما توضیح دهیم. شیر های پسیوار، در دو نوع فیلتر دار و بدون فیلتر، تولید می شوند که فرد می تواند با توجه به نوع نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب نماید. البته، همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم این مدل شیر ها، کابرد زیادی دارند که به عنوان مثال می توان به کاربرد آن، در سیستم های آبیاری و شبکه های توزیع نفت و بنزین و… اشاره کرد. از این رو، بهتر است که فرآیند انتخاب، بر اساس نوع کاربرد آن انجام شود.