پلی فسفات چیست؟

پلی فسفات

پلی فسفات با فرمول شیمیایی  Na5p3o10 یک پلیمر چند وجهی معدنی است که به آن «تری فسفریک اسید» یا «نمک پنتا سدیم» نیز می گویند که حل شدن مقدار کمی از آن در آب مانع از به وجود آمدن رسوب و کربنات های نامحلول می شود. اگر قصد خرید فیلتر این محصول را دارید با ما تا انتهای این متن همراه باشید.

اجزای پلی فسفات

این محصول از سه بخش تشکیل شده است که بخش اول هوزینگ یا محفظه، بخش دوم درپوش پلاستیک و بخش سوم اتصالاتی به کار رفته روی درپوش است  که از آن برای اتصال لوله های وروردی و خروجی به منظور سختی گیری آب استفاده می شود.

انوع

پلی فسفات به شکل گوی کوچکی یا به صورت شکسته وجود دارد که نوع شکسته بیشترین کارایی را دارد، زیرا کیفیت نمک و کریستال آن مرغوب است،  قدرت حل شوندگی و خلوص بیشتری نیز دارد.

کاربرد فیلتر پلی فسفات

این فیلتر فیلتر کاربرد بسیاری در صنایع  مختلف دارد که آنها را برمی شماریم:

از این فیلتر در سیستم های لوله کشی آب برای مهار خوردگی لوله هایی از جنس آهن، سرب و فولاد استفاده می شود.

این ماده با حل شدن در آب میزان سختی آب را کاهش نمی دهد ولی می تواند مانع از تشکیل رسوبات کلسیم و منیزیم در تأسیسات ساختمانی شود.

این فیلتر قبل از ورودی دیگ بخارهای کوچک برای جلوگیری از ایجاد رسوب استفاده می شود.

مزایایی استفاده از فیلتر

استفاده از فیلتر مزایای زیادی دارد د که عبارتند از:

  •  مانع از سیاه شدن آب به خاطر وجود منگنز و قرمز شدن آب به دلیل وجود آهن می شود.
  •  با یون های آهن مقابله کرده و یک لایه نازک بر روی فلزات تشکیل می دهد و مانع از خوردگی آن ها می شود.
  • از زنگ زدگی، پوسیدگی و رسوب گذاری قطعات ماشین ظرفشویی و لباسشویی جلوگیری می کند.
  • باعث شست و شوی بهتر و بالابردن قدرت پاک کنندگی مواد شوینده می شود.
  • نصب فیلتر آن آسان و سریع است.
  • به راحتی در آب حل می شود.
  • وزن و قیمت بسیار کمی دارد.

پلی فسفات و  نحوه ی تصفیه آب

 

پلی فسفات و نحوه تصفیه آب

فرآیند از بین رفتن سختی آب توسط فیلتر بدین شکل است:

ابتدا کارتریج حاوی بلورهای پلی فسفات را در مسیر جریان آب قرار می دهند با عبور آب از فیلتر، بلورهای این ماده به تدریج حل شده و یون های منیزیم و کلسیم را احاطه کرده و مانع از ته نشین شدن و تشکیل رسوب می شود که به این عمل «نرم شدن آب» نیز گفته می شود.

نکته مهمی که وجود دارد این است که جهت استفاده از آن برای آب شرب خانگی وجود دارد، این است که اگر از آب حاوی پلی فسفات برای شرب استفاده می کنید، باید از نوع گرید خوراکی باشد و از استاندارد NSF 60  نیز بهره برده باشد که بسته به میزان سختی آب و درجه حرارت باید طی مدت ۲ تا ۵ ماه کاملاً در آب حل شود.

عمر مفید فیلترهای پلی فسفات

به صورت کریستال در هوزینگ مورد استفاده قرار می گیرد که بعد از گذشت ۶ ماه الی ۱ سال تمام کریستال های آن در آب حل می شوند و باقیمانده آن بعد از مدتی خمیری می شود که در این صورت باید از یک فیلتر پلی فسفات جدید استفاده کنید.

کاربرد فیلترهای پلی فسفات در وسایل خانگی

از این فیلترها در وسایل خانگی ای که در تماس مستقیم با آب قرار دارند، استفاده می شود که از جمله کاربردهای آن می توان در ماشین های ظرفشویی و لباسشویی، پکیج ها و آبگرمکن به منظور جلوگیری از ایجاد رسوب اشاره کرد که استفاده از این فیلترها نه تنها ضرری ندارد بلکه باعث افزایش عمر و بازدهی مفید این دستگاه ها نیز می شود .

شایان ذکر است که فیلترهای ماشین ظرفشویی و لباسشویی با توجه به میزان سختی آب حدود ۱ الی ۲ سال قابل استفاده هستند.

نحوه نصب فیلتر برای پکیج

برای رهایی از دردسر رسوبات و طول عمر بیشتر پکیج، از یک فیلتر پلی فسفات استفاده کنید؛ بهتر است این فیلتر را روی آب ورودی به پکیج نصب کنید تا مانع از ایجاد رسوب شوید. اگر میزان سختی آب بالا باشد بهتر است از یک فیلتر الکترومغناطیس قبل از فیلتر استفاده کنید تا عملکرد آن افزایش یابد. شایان ذکر است که فیلترهای پکیج خانگی با توجه به میزان سختی آب حدود  ۶ ماه الی ۱ سال قابل استفاده هستند.

معایب فیلتر

فیلتر علاوه بر مزایای زیادی که برای تصفیه و جلوگیری از ایجاد رسوب دارد معایبی نیز دارد :

امکان تشکیل جلبک و باکتری در فیلترها وجود دارد؛ بنابراین بهتر است هوزینگ پلی فسفات از نوع مات باشد که امکان رشد باکتری و جلبک با تابش نور آفتاب در آن ایجاد نشود.

یکی از نقاط ضعف فیلتر امکان یخ زدگی قسمت برنجی داخلی درپوش هوزینگ در دمای زیر صفر درجه است؛ بنابراین در دمای زیر صفر درجه امکان نشتی آب و یخ زدگی وجود دارد.

اگر به مدت طولانی از پکیج یا آبگرمکن استفاده نشود، پلی فسفات به مقدار زیادی در آب حل می شود و این ماده می تواند به حمام، سینک آشپزخانه  و آب لوله کشی رسوخ کند.

آب عبوری از فیلتر را نمی توان برای مصارف آشامیدن استفاده کرد اما تماس این آب با پوست مشکل خاصی برای کاربر ایجاد نمی کند.

فیلتر را از مراکز معتبر خریداری کنید، زیرا هنگام استفاده از آن در مصارف خانگی، این مواد به طور مستقیم با آب مصرفی ترکیب می شوند.

نکات پایانی

ما در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با پلی فسفات، اجزا و انواع آن، کاربرد و مزایای استفاده از فیلتر  و نحوه ی تصفیه آب، عمر مفید فیلترها، کاربرد فیلترهای در وسایل خانگی، نحوه نصب فیلتر برای پکیج و معایب فیلتر فسفات آشنا سازیم امیدواریم که اطلاعات مفید و سازنده ای را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

 

 برای مشاهده شیلنگ های حصیری به این لینک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *