نصب و تعمیر پرلاتور

نصب و تعمیر پرلاتور

شاید در زندگی وازه پرلاتور را شنیده باشید، اما تعریف دقیق و جامع ای از آن را ندانید. و یا اگر معنای آن را می دانید از نحوه کارکرد آن یا چگونگی نصب و تعمیر پرلاتور آگاهی ندارید؟ در این مقاله سعی داریم که به تعریفی جامع از پرلاتور بپردازیم و راه های نصب و تعمیر پرلاتور را شرح دهیم. در ادامه به جزئیات بیشتری در مورد نصب و تعمیر پرلاتور دست پیدا می کنید

پرلاتور چیست؟

اگر بخواهیم تعریف ساده ای از پرلاتور داشته باشیم باید بگوییم که صفحات بافته شده از جنس فلز و یا پلاستیک اند که در انتهای آبریز شیر آلات قرار دارند. وقتی که آب در این صفحات جریان پیدا می کند، به رشته های باریکی تبدیل می شود که در بین این رشته ها هوا جریان می یابد. اگر شیرالات فاقد پرلاتور باشند، آب به صورت نامنظم خارج می شود.
به طور کلی کار پرلاتور این است که هوا را با جریان آب خارج کند. شاید این کار به ظاهر ساده چیز مهمی به نظر نرسد اما حتما شما از شیر آلات فاقد پرلاتور استفاده کرده اید و جریان خروج ناهمگن و نامنظم آب را متوجه شده اید، در صورتی که اگر شیر آلات دارای پرلاتور باشند، دیگر آب به صورت ناموزون خارج نمی شود. و ترکیب شدن هوا در حین خروج آب باعث بوجود آمدن جریانی ثابت می گردد.

انواع پرلاتور

انواع پرلاتور

پس از آشنایی با پرلاتور و کار آن، حال به معرفی انواع پرلاتور می پردازیم. در این جا به چند مدل پرلاتور اشاره می کنیم که شامل، پرلاتور اسپری سوزنی، اسپری حبابی، پرلاتور هوا دهنده، پرلاتور لمینار، پرلاتور میکادو و… تقسیم می شوند که کار همه این مدل ها آب را با هوا ترکیب کردن است که باعث می شوند آب با فشار بیشتری خروج پیدا کند. ضمنا باید بدانید که نصب و تعمیر پرلاتور کار بسیار ساده ای است که در ادامه به آن می پردازیم.

  • پرلاتور مدل اسپری سوزنی؛

مدل سوزنی پرلاتور از ۱۸ جریان ریز و کوچک کاملا مستقل تشکیل شده است. این جریانات با هوا ترکیب شده و در کنار هم بودنشان باعث ایجاد فشار زیادی در خروج آب می شوند. این کار ثبات و هماهنگی خاصی را در جریان آب در شیر آلات شکل می دهد.

  • پرلاتور مدل اسپری حبابی؛

این مدل آب را با هوا ترکیب و به شکل حباب های ریز و کوچکی خارج می نماید. همین امر سبب می شود که ضمن قرار گیری این حباب ها کنار هم آب هم با فشار بالایی خروج پیدا کند.
برای نصب و تعمیر پرلاتور به وجود افراد خبره و با تجربه در نصب شیر آلات نیاز است. پس اگر شما در این زمینه دانش و تخصص کافی را ندارید، بهتر است که کار را به متخصصین باتجربه بسپارید.

  • پرلاتور میکادو؛

یکی از مدرن ترین پرلاتور ها، پرلاتور میکادو یا آبفشان میکادو است. این آبفشان به دلیل طرح دادن به آب و اشکال هندسی زیبا امروزه توانسته است نظر مشتریان را بیشتر به خود جلب کند. همین طرح های هندسی در این آبفشان مثلا طرح چهارخانه جریان آب، این آبفشان(پرلاتور)را مکمل دکوراسیون های شیک و جذاب تبدیل کرده است

  • پرلاتور هوا دهنده؛

یکی از پرکاربرد ترین پرلاتور ها، پرلاتور هوا دهنده است. این نوع آبفشان با ترکیب کردن هوا با آب باعث می شود که آب حجیم تر و سفیدتر خارج شود و همزمان حس نرمی روی پوست را به مصرف کننده دهد. از این پرلاتور معمولا برای شیر آلات منزل استفاده می شود.

  • پرلاتور لمینار؛

این پرلاتور به دلیل نوع کارایی که دارد، در اماکن عمومی و بهداشتی درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. چون این پرلاتور جریان آب بیشتری را خارج می کند.
در اینجا باید بگوییم که نصب و تعمیر پرلاتور بسته به نوع آن متفاوت است.

کاربرد های پرلاتور

کاربرد های پرلاتور

پرلاتور یا معادل فارسی آن یعنی سر شیر کاهنده مصرف آب، معمولا در خروجی آب شیر آلات بهداشتی مانند روشویی، خروجی شلنگ توالت، آبریز شیر دوش و ظرفشویی قرار دارد. این قطعه در کاهش مصرف آب، جلوگیری از پاشیده شدن آب به اطراف سینک و محیط و همچنین خروج یکنواخت آب موثر است.

همان طور که می دانید امروزه به دلیل رقابت برای فروش در هر محصولی کارخانه ها، به دنبال راه هایی هستند که کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند. استفاده از پرلاتور در شیر آلات هم به دلیل صرفه جویی در مقدار آب مصرفی و همچنین دیر خراب شدن شیر آلات، مورد اهمیت بوده و تمامی کارخانه ها با نصب پرلاتور فروش محصولات خود را بالا می برند. این کار برای مشتریان و مصرف کنندگان هم به صرفه است.

مزایای استفاده از پرلاتور

حال اگر بخواهیم جواب این سوال را که آیا نصب پرلاتور مفید هست بدهیم، باید گفت که با توجه به کارایی بالای این محصول و مزایایی که به آن اشاراتی کردیم، پاسخ مثبت است. همان طور که گفته شد، نصب و تعمیر پرلاتور می تواند باعث صرفه جویی در مصرف آب و همچنین کاهش میزان هزینه مصرف گردد.

نصب پرلاتور

در اینجا سوالی که شاید برای شما به وجود آمده باشد این است که نصب و تعمیر پرلاتور به چه صورت امکان پذیر است؟ در ادامه به این موضوع پرداخته می شود.
برای نصب پرلاتور(آبفشان)از ابزاری به نام بوش استفاده می کنند که در زیر پرلاتور واشری برای آب بندی بهتر وجود دارد. بوش پلاتور همان سر علمک شیرآلات است که به راحتی قابلیت جدا شدن را دارد. در بعضی از مدل ها به کمک ابزار و آچارهای مخصوص باز می گردد. در اینجا این نکته حائز اهمیت است که اگر پلاتور بیش از حد سفت شود باعث می شود که بعد از جمع شدن رسوبات، به راحتی باز نشود.

در بعضی موارد که فشار آب کم و یا آب به اطراف پاشیده می شود، باید بوش پرلاتور را باز کنید و در صورت وجود رسوبات آن را با فرچه های مخصوص و یا مسواک و حتی فشار آب زیاد آن را تمیز کنید. اگر میزان رسوبات زیاد بود و پاک نشد، می توانید پرلاتور را درون سرکه قرار دهید و بعد از یک الی دو ساعت در جای خود مجدد نصب کنید.

نتیجه گیری

پلاتور وسیله ای کاربردی جهت کاهش مصرف آب و همچنین جلوگیری از نامنظم خارج شدن آب از شیر آلات است. برای نصب و تعمیر پرلاتور کافی است با داشتن ابزارها و دانش لازم، بوش پرلاتور که همان سر علمک شیر آلات است را جدا کرده و پلاتور را با واشر همراه خودش در آن نصب کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *